b_200_150_16777215_00_images_statti_2105.jpg  Всемогутній Творче й Царю Всесвіту, Ісусе Христе! Ти цілим серцем любиш увесь людський рід, а в Своєму безмежному провидінні безустанно піклуєшся про кожний нарід зокрема. Глянь милостиво й на наш український нарід, що з повною надією прибігає до Тебе, свого найліпшого Вітця та премудрого Царя.
   Ми, діти українського народу, послушні Твоїй святій волі, любимо всі народи, що Ти відкупив їх Своєю Кров’ю на хресті, а передовсім, любимо свій український нарід. Тому з любові до нього, а, радше, до Тебе, Боже наш, просимо: прости нашому народові всі провини, поправ злі нажили, а скріпи добрі, змилосердися над ним у його потребах, борони його перед несправедливостями ворогів та зливай на нього Своє щедре благословення!

   Благаємо в Тебе теж особливої опіки й помочі для нашого народу щоб серед стількох досвідів та спокус диявола і його слуг, міг і небесне світло віри зберегти й своєю витривалістю в доброму подолати всілякі труднощі, а тим самим, завсіди належати до благословенного Твого Царства. Пішли українському народові святих Твоїх слуг, щоби прикладом і словом були йому мудрими провідниками. Дай йому численне, добре й ревне духовенство, заопікуйся його молодцю, щоб не стратила ласки хрещення, одержала основне, християнське виховання та виросла на хосенних синів свого народу. Благослови наші родини, щоб панувала в них злагода й любов, щоби батьки були взірцевими й ревними християнами, а матері визначалися побожністю й дбайливістю у вихованні дітей. Заохоти багатьох з-посеред нашого народу до досконалішого життя, поклич відповідних до монашого стану, до апостольських праць, до геройських жертв за справи Церкви й народу Просвіти всіх його синів і наклони їх серця, щоб якнайліпше пізнали католицьку віру, а, визнаючи її, почувалися щасливими й непохитно при ній стояли, хоч би треба було понести й мученичу смерть, і щоб за законами цієї св. віри укладали все своє життя.
   Благослови теж дочасному добру нашого народу, дай йому свобідно розвивати природні, від Тебе дані, сили, обдаруй його правдивою й незіпсованою просвітою, благослови його працям на всіх ділянках науки й добробуту, поблагослови всіх і все, щоб наш український нарід, живучи мирно й щасливо, міг Тобі краще служити, а при Твоїй допомозі одержати колись вічну небесну заплату.
   А Ти, Мати й Царице українського краю, Пресв. Богородице, св. Архангеле, святий Михаїле, святий Володимире, святий Йосафате та всі Покровителі українського народу, опікуйтеся нашим народом завжди, щоб він став народом святим і виконав своє післанництво, Богом йому належне, а, передовсім, щоб навернув Схід до світла католицької віри, причинився до спільного добра людського роду, був поміччю й потіхою святої католицької Церкви, а вічному Цареві приносив безустанну славу, честь і поклін на вічні віки. Амінь.

   Молитва до Пресвятої Богоматері

   Пресвята Діво Маріє, коли твій Син умирав на хресті, поручив Тобі всіх нас людей, що серед страждань і гріхів живемо на цій долині сліз. Багато з нас не часто до Тебе прибігають, багато з нас мало Тебе знають. Та сьогодні стаємо у твоїх стіп, щоб зачерпнути в Тебе чогось із тієї потіхи, якою воскреслий Христос потішив Тебе.
   Ми ж діти твої – благослови нас і дай нам усе те, чого нам до спасення треба, щоб наше життя могло бути правдиво християнським!
Благослови нашу батьківщину, благослови ввесь український нарід. Благослови всі наші родини, дай їм дочасний добробут та здоров’я, а ще більше божу благодать і чесноти християнського життя.
   Поблагослови й кожного з нас зокрема, благослови на подвиги, на труднощі, на боротьбу християнського життя.
Випроси нам великих святих, героїв християнської любови, дай нам багато святих батьків, які вели б численне потомство дорогами християнської мудрости і справедливости.
   Дай нам багато святих матерів, які виховували б дітей у божому страсі, любові свого народу і любові ближнього. Дай нам матерів, повних геройської любови, які ту любов передали б дітям і внукам, і не боялися б тягарів материнства.
   Стережи нас перед усіма небезпеками і гріхами, які могли б зводити нас на бездоріжжя невірства, єресі або ненависти.
Дай нам мужніх провідників на церковній і народній ниві, а над усе дай нам бути правдивими твоїми дітьми, Тебе як Матір любити, і бути вірними до смерти Христовій вірі та його святій Церкві. Амінь.

Додаткова інформація